petek, 5. marec 2010

PREVEČ PROGA

13 komentarjev:

  1. a to je preigravanje kake kompozicije ali je to tvoje delo?

    OdgovoriIzbriši
  2. to je tko mal z glave in prstov, nobena kompozicija

    OdgovoriIzbriši
  3. torej je to improvizacija? al je tu zraven še kaka postprodukcija?

    OdgovoriIzbriši
  4. samo improvizacija, ta posnetek ni razen amplifyjanja sploh obdelan

    OdgovoriIzbriši
  5. torej je samo posnet s slabim mikrofonom in ga uvrščaš v polje lo-fi-ja. slovenskega lo-fi-ja?

    OdgovoriIzbriši
  6. a sta ziher, da obstaja kaj takega kot je slovenska lo-fi scena? kdo pa naj bi bili ustvarjalci te lo-fi scene? tko čist zanima me ...

    OdgovoriIzbriši
  7. ja, posneto je z nekim slabim mikrofonom, ki ne ujame skoraj ničesar, obdelan pa v audacityju, ki tut ni nek presežek. občasno v te posnetke zaide še kak sempl, ampak to je bolj izjema kot pravilo. ravno zarad tega bi lahko rekl, da je to lo-fi, drugi slovenski lo-fi ustvarjalci mi pa niso znani, edino še jean mito mito, sam oni majo precej nedostopno gradivo.

    OdgovoriIzbriši
  8. tuki bi se strinju s cvaj, da je res jean mito mito eden izmed paradigem slovenska lo-fija, poleg seveda mnogopotentne cvaj same, a se zdi, da jih je nemogoče ujeti. zdi se, da se on ali oni ali mogoče celo onadva nočeta razkrit javnosti. a pustmo to, slovenski lo-fi bi jz opazoval z distance (s kozolca), saj je bistvo lo-fija najbrž prou u tem, da ga pozna samo bližnja okolica. a to je že prevelika neznanost. slovenija bi potrebovalo kakšno kasetno založbo, da bi lahko obstajal pravi lo-fi, tega pa trenutno tu niti ni. slovenija najbrž niti nima pravega noise movementa, kar jih brani se preleviti v lo-fi. tako kot če gledamo kitajsko umetnost, po dolgem času zaprtosti je padla v postmodernizem, potem pa počasi lezla nazaj v modernizem, ker se je mogla naučit, kaj postmodernizem sploh spodnaša. tako bo najbrž tud lo-fi v sloveniji kajkmalu zapadel v noise, če iz njega ni izšel.

    OdgovoriIzbriši
  9. a noise pa lo fi sta tko v razmerju oziroma na koruzi kot konceptualisti pa stakisti pol? :P

    respect.

    OdgovoriIzbriši
  10. nojz se je, prosto po borutu savskem (tenks za ustno izročilo delomož), izrodil v obilico različnih šumov, iz tega pa je po moje najdu pot tud lo-fi, naslanjajoč se na vse te koncepte, koncepte kasetk, sam da je bil wall of noise že prevečkrat slišan in dolgočasn, subverzija zgolj z nojzom pa otročja. sam da bi se pa žgala med sabo tko k childish pa eminova, to pa pomoje ne, razn če bo kej incestoidnega, to bi blo pa kr že sick. :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Ne vem, nekje sem videl vzporednico. zdej vidim samo še paralele. :)

    OdgovoriIzbriši
  12. malo manj prosta interpretacija po Borutu Savskem: "slonojz je imel potencial, a se ni premaknil iz sfere potenciala."
    o sami subverzivnosti tega istega nojza pa težko rečem kaj. ima to tendenco, a ne preveč izrazito. je ker je.
    (kaj pa k spodi piše "komentariraj")

    OdgovoriIzbriši
  13. kdor komentira je komentirator :)

    OdgovoriIzbriši